Drömmen om en egen pool

05 november 2019 admin

De flesta av oss förknippar nog begreppet pool med solsemester utomlands, lyxiga hotell och så vidare. Det att bada i en pool en varm och solig dag är oerhört avkopplande och förgyller verkligen tillvaron. Därför är det något som vi oftast bara unnar oss när vi har semester och tillåter oss att lyxa till det lite. Men tiderna förändras och numera är det inte alls särskilt ovanligt att man skaffar sig en egen pool, inte ens på svenska breddgrader.

 

 

Pool på egen gård

 

Man behöver förstås ha tillgång till en tillräckligt stor tomtyta för att kunna förverkliga drömmen om en egen pool. Det gäller både för en pool under marknivå såväl som för en som görs ovanför markplan. Vill du ha en pool tillräckligt stor för att faktiskt kunna simma i den så bör du ta hjälp av en kunnig firma. Då kan du få hjälp med allt från planering till konstruktion, och även med sånt som gäller underhåll när poolen väl tas i bruk. 

 

Är du mest bara intresserad av att få svalka dig under varma sommardagar så kan en mindre pool räcka gott och väl. Då är en plastpool som man monterar upp och ner själv det absolut billigaste alternativet. Men en mindre pool av lyxigare modell ser definitivt bättre ut på tomten.

 

Badtunna eller spabad

 

Det nordiska klimatet är kanske inte vad man förknippar med pooler, trots att vissa sommardagar blir riktigt varma. Däremot har uppvärmda spabad och badtunnor slagit igenom stort vad gäller vinterhalvåret. De är väldigt praktiska eftersom de kan ge svalka under heta sommardagar och värmas upp för svalare kvällar. Sen när de stora poolerna ligger under ett snötäcke vintertid kan man fortfarande lyxa till det i sin uppvärmda lilla pool. Så med tanke på de växlande årstiderna ger badtunnor och spabad en riktig win-win situation.

Fler nyheter