En handelsträdgård erbjuder mer än bara blommor

En handelsträdgård erbjuder mer än bara blommor

Det finns många tillfällen då det är dags för ett besök i en handelsträdgård. Där finns det ett stort utbud av bland annat blommor, fruktträd, buskar, blomlökar, barrträd och ibland även en färdig gräsmatta. Några handelsträdgårdar har café och en del har dammar med fiskar i, de kan vara både stora och lite mindre. Där finns kompetent personal med erfarenhet inom branschen och man erbjuder god kvalitet på växter och utfört arbete.

Det är alltid en trevlig upplevelse att strosa runt i en handelsträdgård och njuta av doften och allt det vackra de har att erbjuda. Du kanske vet i förväg vad du är ute efter, eller så vill du bara strosa runt och titta på vad som finns. Kanske får du syn på någon ny växt du aldrig sett som du gärna skulle vilja ha i din trädgård eller i köksfönstret i ditt hem.

En Handelsträdgård driver inte enbart försäljning, utan de kan även erbjuda olika typer av tjänster. Det kan vara till exempel grävning, plantering, plattläggning och trädgårdsdammar. Vanligt förekommande tjänster är även trädbeskärning, gräsklippning, lövhantering och mossrivning, med mera. Som du ser kan du få hjälp med det mesta i din trädgård av duktiga och erfarna trädgårdsmästare.

 

Trädbeskärning  – en korrekt beskärning bevarar trädets hälsa

Om du ska beskära ett träd är det viktigt att du har kunskap och förståelse för trädens biologi. Omfattande beskärning kan stressa trädet enormt, och om det görs på fel sätt kan det innebära att trädet rent av dör. Fruktträd beskärs bland annat för att få frisk och smakrik frukt. 

Det är av största vikt att använda rätt verktyg, skära ner rätt grenar och beskära trädet vid rätt tidpunkt. Det kan vara en god idé att ta hjälp om du känner att du inte besitter rätt kunskap för att på egen hand beskära dina träd.