Förnya dina köksluckor

04 mars 2020 william_eriksson

Har du tröttnat på dina köksluckor därhemma? Sugen på att slänga ut dem och köpa nya? Hejda dig då ett slag och tänk över följande. Ett bra alternativ till att byta ut dem är istället att rusta upp dem. Det är ju bättre både för miljön och plånboken. Lämna in dem till ett proffs som gör allt jobb, och några dagar senare när allt är klart, kommer det att kännas som om du står i ett helt nytt kök. Känslan av att ha ett nytt kök, i kombination med vetskapen att du valt ett betydligt mer miljövänligt alternativ än att kasta ut allt, är svårslagen.

 

Hur går det till?

Först och främst funderar du på vad du vill ha istället, som färg, beslag, fasning och lister. Sedan hittar du en firma som kan ta sig an ditt uppdrag. Köksluckan AB är en av flera som kan förnya just Köksluckor. När du bestämt dig för vilken firma du ska anlita är det dags att se till att de får dina luckor. Antingen monterar du själv ner dem och transporterar dem, men många företag åtar sig att ordna både med ner- och uppmontering samt transport. Ära vare smidighet i höjden.

 

 

Gammalt blir nytt

När luckorna väl är på plats hos firman ska de först tvättas. De måste bli helt rena från fett och smuts. Sedan kommer de att spacklas och slipas där det behövs. Vill man byta beslag, kanske från handtag till knopp, behöver de gamla hålen spacklas igen. Detta går enkelt att fixa för ett proffs. Skador och normalt slitage kan ofta slipas bort. Kanske vill man pryda sina köksluckor med fina lister också. Sedan är det dags för omlackeringen, vilket vanligtvis görs i två omgångar. Efter lite torktid är luckorna redo att monteras tillbaka, och vips – du har ett helt nytt, gammalt kök.

Fler nyheter