Gardiner som är unika och passar i rätt miljö

14 oktober 2019 admin

Att få det precis så som man har tänkt sig. Eller att ha letat igenom utbudet av färdigsydda gardiner utan framgång. Vad gör man? Att köpa gardinstyg på metervara är en sak, men sedan skall det sys och hängas upp snyggt. Kanske är det företaget som har flyttat in i nya lokaler som skall dekoreras, utan att någon i personalen kan det där med att sy gardiner. Med hjälp av en möbeltapetserare finns hjälp hela vägen. Oavsett om det handlar om fönster med ovanliga mått eller krävs lösningar för mörkläggning, är lösningen helt enkelt måttbeställda gardiner.

 

 

Ett yrke med noggrannhet

 

Möbeltapetserare är ett yrke i tiden. Att ta hand om möbler och inredning för återbruk är smart. Men det kräver handlag och kunskap för att klä om och stoppa stolar, soffor eller varför inte båtdynor. En möbeltapetserare kan dessutom jobba som gardindekoratör och ha kunskap och känsla för såväl materialval som sömnad och hur gardiner bäst hängs upp. Behoven och kraven kan se olika ut beroende på om det är för hemmiljö eller på en arbetsplats. Somliga miljöer kräver dessutom att textilier skall vara flamsäkra. En duktig möbeltapetserare ger råd och utför jobbet med noggrannhet.

 

Expertis från start till mål

 

När det gäller material till gardiner finns en rad varianter. Ofta har en yrkesmänniska kontakter med olika leverantörer och kan ta hem tyg efter kundens önskemål. Somliga kan till och med ha eget tyglager. Att kunna ta med sig tygprover till den miljö där de färdiga gardinerna skall hänga är en service som många gånger erbjuds. Det gör det lättare att få en uppfattning om hur det kommer att se ut. Att anlita en möbeltapetserare med att sy upp måttbeställda gardiner gör att man inte behöver vara beroende av ett standardsortiment. Resultatet blir unikt och ingen annan kommer att ha likadana gardiner.

Fler nyheter