Har du varit på auktion någon gång?

14 juni 2020 william_eriksson

Många köper och säljer begagnat på nätet, och idag är det inte helt ovanligt med nätauktioner där man köper kläder och föremål av olika slag genom budgivning. Däremot har nog desto färre, åtminstone i den yngre generationen, erfarenhet av auktioner av det mer traditionella slaget. Det är kanske inte lika vanligt som det var förr i tiden. Men traditionella auktioner förekommer fortfarande och har man aldrig besökt en auktion är det dags att göra det. Även om man inte är ute efter att köpa något särskilt så kan det vara spännande att bara få se hur det går till och vad som säljs.

 

Hitta unika fynd

Till en auktion går det ofta att lämna in enstaka saker till försäljning, men man kan också sälja större mängder möbler och föremål. Det kan till exempel handla om saker som kommer från ett dödsbo. Att hela hem rensas på saker som sedan säljs på auktion gör att utbudet på auktioner kan vara väldigt varierat. Om man vill hitta lite mer unika fynd är det alltså en auktion man ska gå på. Kanske vill du göra om hemma och få en mer personlig inredningsstil? Då kan auktionen vara en guldgruva!

 

Åk på loppis- och auktionsrunda

Auktioner finns i hela Sverige. I norra delen av landet kan man bland annat gå på auktion i Piteå, Luleå och Skellefteå – för att bara nämna några platser. Om man vill ägna en hel dag åt begagnatshopping så är ett tips att passa på att även besöka flera mindre loppisar under en och samma dag. En auktions- och loppisrunda kan vara en perfekt dagsutflykt, särskilt under sommaren då många privatpersoner passar på att ha loppisar. Leta på nätet och i tidningar efter annonser om loppisar, men håll även utkik utmed vägarna då det ofta skyltas till loppisar som ligger en bit från större vägar.

Fler nyheter