Mössan på huset

15 november 2019 admin

Taket på ett hus är den mest utsatta delen. Det är här det blåser värst och regnet slår ner med mest kraft. Därför är det mycket viktigt att man har regelbunden koll på sitt tak, något som mycket få har. Mest av anledningen att man inte ser sitt tak utan måste klättra upp för stege för en översyn. Men om man missar en skada på sitt tak så kan det ta lång tid innan det upptäcks och skadan kan då vara så pass långt framskriden att åtgärder och kostnader kan bli mycket stora.

  

 

Ta hand om ditt tak

 

Om man själv har svårt för att komma upp på taket för att besiktiga det med jämna mellanrum, och inte har någon som kan hjälpa till, så kan man beställa åtminstone en årlig översyn av någon firma som utför takarbeten. Det tar inte lång stund och det betalar sig i längden om det skulle vara någon skada, eftersom man då hinner upptäcka den i tid. Vilken takbeläggning man än har så kan man få hjälp av takläggare i Östersund här: https://www.hetaarbeten.net/ och förstås på andra platser i landet.

 

Takarbeten

 

Att utföra takarbeten är allt ifrån nyläggning av tak till översyn och reparationer. Och vilket tak som huset än har så kommer dagen komma då något behöver lagas. Klokast är att anlita en takläggare då det kan vara svårt att få det helt tätt och det kan ta lång tid innan man upptäcker en skada eller felkonstruktion av takbeläggningen. Har man dessutom en skorsten så är det mycket viktigt att det är ordentligt tätt i övergången mellan skorstenen och det övriga taket och plåtar svetsas då runt skorstenen för bästa tätskikt. När det gäller takbeläggning så finns det en stor mängd olika takbeläggningar att välja på från sedum till plåttak formpressat i olika former, så det är smaken som avgör.  

 

Fler nyheter