Njut av sommaren med en pool

Njut av sommaren med en pool

Sommaren är inte alltid så lång i Sverige men när den väl är här så gäller det att njuta ordentligt. Visst kan tanken på ett dopp i havet eller i en sjö vara lockande under en varm sommardag, men det blir inte alltid vad man förväntar sig. Kallt, inte så rent och oftast allt för långt bort. En pool däremot kan du hålla ren, uppvärmd och nå genom att öppna dörren till uteplatsen.

En pool hemma är det många som drömmer om, det sätter en guldkant på vardagen och förlänger semestern. Tänk att simma några längder innan frukost eller bara slappna av vid poolkanten en ljum sommardag.

 

Vilken pool passar dig bäst?

Det finns flera olika poollösningar för att passa just dina behov. Man väljer oftast mellan en ovanmarkspool som monteras på marken och innehåller ett reningsverk samt en stege eller en gjuten pool som är nedsänkt i marken. Den senare pooltypen är den de flesta drömmer om och den kan fås i olika former. 

Den rektangulära poolen är den mest sålda hemmapoolen och kan enkelt göras med ett fallande djup. Det finns även ovala pooler samt runda pooler som passar bäst för den som vill ha en lite mindre lösning. Utformningen på poolerna är oftast oändliga och de flesta företag som säljer poollösningar erbjuder även skräddarsydda lösningar.

 

 

Tillval

Om du väljer en gjuten pool bör du köpa till någon form av reningslösning samt en värmepumpMan bör även titta på vad som lockar mest, en poolstege eller en pooltrappa samt vilken typ av pooltäckning man är ute efter.

Slutligen bör man även besluta kring inramningen av poolen. Vill du ha poolen placerad som en del av ditt trädäck eller vill du ha en kakel/mosaikinramning kring poolen? Det finns även möjlighet att installera en overflow- eller en infinitypool för den som vill satsa stort.