Proffshjälp för golv

08 november 2019 admin

En del människor har mer tur än andra och har glädjen att dagligen få njuta av ett vackert trägolv. Och njuta är verkligen ordet. Få saker andas mer kvalitet och klass än ett välskött – och kanske vackert åldrat – trägolv. Det levande materialet anpassar sig klädsamt till alla typer av inredning och möbler samt gör varje rum mer unikt. Fastän du kanske inte väljer att använda trä i ett utpräglat våtutrymme – som badrum – fungerar trä utmärkt i sällskapsutrymmen och sovrum. Ett trägolv är också en fröjd för både vuxnas fötter och för små knubbiga barnfötter.

 

 

Att sköta om ditt trägolv

 

För att bäst komma till sin rätt och behålla sin charm och lyster behöver ditt golv en viss omvårdnad. Det är som med allt annat. Ytor slits och får fläckar, kanske uppstår små skador av tappade föremål och ivriga hundklor. Livet sliter. Beroende på vilken ytbehandling ditt golv haft från början kan olja eller vax behövas. För dig som har ännu mer tur än andra är det också så att ditt trägolv – plankor eller parkett – är möjligt att slipa. Efter ett antal år när slitaget blivit påtagligt blir det aktuellt att ordna med en omslipning. Återställa glansen från fornstora dagar, så att säga.

 

Rätt hjälp av rätt firma

 

De flesta av oss har lite problem med tiden – den räcker inte till allt vi skulle önska. Vid golvslipning kan det också vara sant att vi saknar både redskap och kunskap. Då är det tillrådligt att anlita en bra firma som verkligen kan detta med Golvslipning i lund. Vad för krav kan du rimligen ställa? Det första är erfarenhet, och har firman utfört den typen av arbeten i sjuttio år kan du vara lugn. En erfaren golvfirma kan både ge råd och utföra tjänsten till din fulla belåtenhet. Det lönar sig att anlita en duktig och erfaren golvfirma.

Fler nyheter