Så väljer man bänkskiva till köket i Malmö

Så väljer man bänkskiva till köket i Malmö

advertorial

För den som bara vill fräscha upp köket lite och inte göra en total köksrenovering, kan byte av bänkskiva och beslag på skåp och lådor, vara det som lyfter köket. Vill man gå ytterligare ett steg kan man även låta lacka om skåp och lådor i en ny kulör. Men ofta räcker det med att bara byta bänkskiva. Särskilt om man låter bänkskivan sticka ut lite, och väljer en vacker skiva av exempelvis sten eller glas. 

Men det finns även bänkskivor av laminat med snygga och exklusiva mönster. Eller varför inte en gedigen bänkskiva av trä? Bänkskivor av naturliga material som trä och sten är också unika i sitt slag. Detta då mönster och ådringar skiljer sig åt mellan olika bänkskivor trots att de är av samma material. Ser man bara till att underhålla och sköta om sten- eller träskivan kan de i stort sett hålla hur länge som helst. 

 

image

 

Vissa bänkskivor kräver underhåll

Vanliga material för bänkskivor är laminat, rostfritt stål, trä, komposit, eller någon typ av sten som marmor, kalksten eller granit. Alla material har förstås sina för- och nackdelar. Vissa kräver inget underhåll alls, men brukar då heller inte hålla lika länge som andra, och då brukar även priset vara lägre. Pris, utseende och hållbarhet brukar vara det som styr valet av bänkskiva till köket.

Hitta en butik med ett större utbud av bänkskivor

Då utbudet är relativt stort kan det ändå vara svårt att välja. Vill man ha hjälp med att hitta rätt bänkskiva i Malmö kan det vara en god idé att vända sig till en butik med ett lite större utbud av bänkskivor av olika material. Då blir det enklare att hitta den bänkskiva som passar köket bäst, men som även går ihop med ekonomin och den typ av matlagning som man mest sysslar med i köket.