Stå stadigt på ett välbehandlat golv

28 januari 2020 jonas_olsson

Golv är en av de ytor som slits mest i ett hem. Grus, damm, tryck från tunga möbler och husdjurens klor kan både repa och slita på ett annars fint ytskikt. Det finns dock en rad olika material idag som ger både vackra ytor och är extremt slitstarka. Vinylgolv, laminatgolv eller klinker är alla tåliga alternativ. Vinlygolven är ofta ljuddämpande och mjuka vilket gör att de passar i hall eller kök. Laminatgolven är tåliga och idag ofta så likt ett äkta trägolv att det inte går att se skillnad. Klinker är ett klassiskt alternativ för badrummet.

 

Tänk på funktion, känsla och skötsel

Den som vill ha ett golv med lantlig, rustik och framför allt en naturlig känsla ska välja ett ett trägolv. Ett parkettgolv å andra sidan ger alla rum skönhet, elegans och karaktär. Sköts trägolv och parkettgolv rätt kan de hålla i många år. Blir de slitna är det lätt att slipa och enkelt få tillbaka en ny och fräsch yta. Ett parkettgolv kan behandlas med olja men också med lack beroende på vilken yta man vill ha. Ett trägolv och ett parkettgolv mår bäst av att moppas och dammsugas ofta och ska inte våttorkas för ofta. 

 

 

Behandla trägolv med kärlek och kunnande 

Ge golvet en bra start och se till att det läggs med kunnande och precision. Många golv är enklare att lägga själv, men vill du vara riktigt säker på att arbetet ska gå snabbt och resultatet bli bra är det en idé att anlita en golvläggare eller målarfirma. Är det ett gammalt golv som behöver renoveras, så är det också en bra investering att anlita proffshjälp. Genom att slipa, kalka, olja eller lacka om golvet kan det bli som nytt igen. För den som letar efter kunskap: Behandling av golv i Stockholm kan FB’s Måleri och Reparationer hjälpa till med.

Fler nyheter