Ta hand om dina fönster

14 november 2019 admin

Det finns många sätt att ta hand om fönster. Den som har äldre fönster har många gånger möjligheten att byta ut fönster. Det kan vara ett smart sätt att bli mer energieffektiv och dämpa ljud. Då är det bäst att prata med ett proffs och för byta fönster i Göteborg finns många bra alternativ. Det finns också andra sätt att ta hand om sina fönster. Kitta fönster är inte ovanligt och även om det är lite pilligt går det att lösa själv. Men det kräver tålamod för annars finns det risk att resultatet blir allt annat än bra.

 

 

Kita träfönster snyggt

 

Väder och vind sliter hårt på träfönster och har du otur kan den innebära röta. Det är bra att ha uppsikt och kontrollera fönster regelbundet. Börjar kittet att släppa och lossna är det dags att åtgärda det innan det blir större skador. Underarbete är som vanligt det viktigaste. Ta bort allt gammalt kit, det bästa är att ta loss fönstret. När det gamla kittet är borta så ska du grundmåla. Det gäller även om du ska använda syntetiskt kitt eller vanligt. Det är smidigast att köpa färdigblandat kitt och du sparar tid.

 

Tekniken för att kitta

 

Det är inte helt fel för nybörjaren att kika på någon instruktionsvideo. Det finns mängder av bra videos på nätet som guidar dig. Tryck fast en sträng kitt med fingrarna och sen jämnar du ut kittet med en kniv eller spackel. Det är riktigt viktigt att det blir jämnt och tryck inte till med fingrarna. Putsa bort överflödigt kitt och se till att torka bort eventuellt kitt som hamnat på fönstret. Du använder med fördel en trasa med terpentin. Tänk på att linoljekitt tar upp till 4 veckor att torka. Syntetiskt kitt är torrt på ungefär två dagar vilket är betydligt smidigare. Glöm inte att måla. 

Fler nyheter