Utöka trädgården med härliga växter!

Utöka trädgården med härliga växter!

Trädgårdar med hög växtlighet och lummiga partier ger en härlig känsla av rum och skapar en härlig atmosfär att vara i. En mysig trädgård är nog något som många strävar efter att skapa. En trädgård där man kan sitta och dricka sitt morgonkaffe och samtidigt känna doften av nyutslagen ros eller syren. Det är fritt för alla att välja vad man vill ha för växter och blommor i sin trädgård. Om man känner att man behöver ha lite inspiration så kan man alltid ta sig en tripp till en Handelsträdgård för att se vad det finns att välja på. 

 

En handelsträdgård där det finns allt!

Handelsträdgårdar finns lite överallt i vårt avlånga land, både små och mysiga sådana och stora handelsträdgårdar som har det mesta av allt. I en handelsträdgård kan man spatsera runt i timmar och dofta på alla vackra blommor och ofta kan man komma därifrån med både det man skulle ha från början och lite till. Behöver man spadar, krattor och krukor för att kunna plantera sina växter så brukar det ofta finnas ett stort lager med sådant på dessa handelsträdgårdar. Även träd och buskar brukar finnas som man kan plantera hemma i sin trädgård. 

 

 

Frön, lökar och perenna växter

Oavsett om man är ute efter små frön att så i sin lummiga trädgård eller om man letar efter växter som är så kallade perenna, så finns det att finna i de allra flesta handelsträdgårdar. Vad är då en perenn växt? En växt eller blomma som är perenn återkommer igen år efter år, om de sköts på rätt sätt vill säga. Den vissnar ned efter säsongen och blommar upp på nytt igen efter vintern. En sådan typ av växt är ju toppen då man slipper plantera nytt av precis allt hela tiden. Många väljer perenna växter till sitt sommarhus till exempel.