Välj bänkskiva till köket utifrån material och utseende så att det blir ett så hållbart val som möjligt

Välj bänkskiva till köket utifrån material och utseende så att det blir ett så hållbart val som möjligt

advertorial

En bänkskiva är något som kan ha stor inverkan på hur ett kök upplevs. Tillammans med skåpluckor och lådor så dominerar bänkskivan köket, vilket gör att färg och materialval på dessa interiörer har stor inverkan på det intryck man får då man stiger in i köket. Det kan vara lätt att lägga störst fokus på skåpluckornas och lådornas ytskikt, men faktum är att det många gånger kan vara bäst att välja bänkskivan först för att sedan anpassa luckor och lådor efter skivans stil och kulör.

Det är viktigt att tänka på hur skivan ska användas

När man ska köpa en ny bänkskiva, vare sig den ska in i ett helt nybyggt kök eller ett kök som renoverats, så är det bra att väga in sättet man använder arbetsbänkarna i köket. Det gör att bänkskivan får goda förutsättningar att hålla sig hel och fin länge.

bänkskiva

Om man till exempel lagar väldigt mycket mat och har en förmåga att placera varma kastruller eller till och med använda bänken som skärbräda så är det klokt att välja en bänkskiva som tål dessa påfrestningar. Använder man sällan köket till att laga mat så kan man däremot gå mer efter bänkskivans utseende. 

Att tänka på när det handlar om bänkskivans utseende

För att köpet av bänkskiva ska bli så lyckat som möjligt så är det såklart viktigt att välja en som passar både när det handlar om material och utseende. Det kan ibland krävas kompromisser, där det många gånger kan vara bäst att sätta materialet i främsta rummet för att få en hållbar bänkskiva, men man ska inte underskatta hur mycket utseendet på bänkskivan gör för rummets intryck. Det är viktigt att välja ett material som man trivs med och färger som man tycker om och inte kommer att tröttna på i första taget. 

https://smartkok.se/bankskiva-malmo/ hittar man bänkskivor i flera olika material och stilar av hög kvalitet.