Välj rätt fönster

Välj rätt fönster

På alla hem sitter det fönster och de ser olika ut beroende på vem som bor i hemmet. Det kan vara ett fönster fullt med blommor och tjusiga gardiner. Eller ett avskalat fönster utan gardiner och dekorationer. Det sistnämnda är det trendiga fönstret som många vill ha i sina hem. Förutom hur man bestämmer sig att inreda sitt fönster så finns det många utformningar på fönstret. Det kan vara stort med mycket ljusinsläpp eller litet med spröjs för den mysiga känslan. Det finns en annan faktor som är viktig vid val av fönster och det är hur mycket energi man kan spara genom att välja rätt fönster.

 

 

Låg energiförbrukning

 

Med rätt material i fönstret så kan man spara in på sin energiförbrukning. Det finns nu på marknaden ett nytt fönster som kallas för passivfönster och detta fönster växer i popularitet i Sverige. Med hjälp av passivfönster så energieffektiviserar man sitt hus då fönstret har en hög värmeisolerande effekt. Bygger man nytt hus kan det vara värt att titta på möjligheten att sätta in passivfönster. För att få svar på frågor om hur det går till så kan man kontakta https://www.termofonster.se/ som har en gedigen erfarenhet av passivfönster.

 

Vad menas med passiv?

 

Förutom passivfönster som håller nere energiförbrukningen så finns det passivhus. I dessa hus så ser man till att använda all passiv energi som huset och människorna gör av med och använder den energin till uppvärmning. Det är en het trend att bygga passivhus just nu och det är mycket positivt för klimatet eftersom man drar ner på sin energiförbrukning. De passiva energikällorna som används är solenergi som kommer in genom fönster och den värme som kommer från hemmets boende. Till och med från hushållsapparater! Ja allt som avger energi kan användas till uppvärmning av huset. Visst låter det som en bra idé?